Brug hårprodukterne i den rigtige rækkefølge

Hvilke rækkefølge skal jeg bruge mine hårprodukter? Læs mere her!

Rækkefølgen for dine hårprodukter i badet – hvilken effekt giver de forskellige produkter dit hår?

Har du styr på, hvilken rækkefølge du skal følge, når det gælder shampoo, hårkur, conditioner og hårolie til dit hår i badet og efter badet? Hair-Blog.dk lærer dig om, hvilken effekt hårprodukterne har for dit hår og guider dig til, hvordan du skal bruge de forskellige hårprodukter i håret.

Shampoo
Shampoo har den egenskab at vaske dit hår rent for snavs og stylingprodukter. Hvis dit hår er ekstra fedtet, kan du evt. vaske håret 2 gange. Ifølge frisør Gun-Britt, kan du sagtens lade 5 hele dage gå mellem dine hårvaske. Det kan være en god idé at bruge en tørshampoo de sidste par dage. Den sporty type, kan evt. skære ned på de 5 dage, da håret vil komme til at lugte.

Hårkur
En hårkur plejer dit hår og trænger dybt ind i håret, med den egenskab at få det til at føles og se sundere ud. Det er individuelt fra mærke til mærke, hvor mange minutter hårkuren anbefales at sidde i håret før den vaskes ud. Nogle hårkure kan man sove med i og andre anbefales at skylles let eller grundigt ud. Det anbefales at bruge hårkur intensivt, da hårkuren lukker keratinlaget i håret og dit hår vil automatisk blive blankere.

Conditioner/Balsam
Conditioner er balsam – ’conditioner’ er den engelsk betegnelse for balsam. Produktets egenskab, er at beskytte håret ved at lægge en tynd hinde om det enkelte hårstrå, og ’lukke’ håret til. Conditioner hjælper med at redde dit hår lettere ud og medfører et mere skinnende og flottere resultat i håret, end hvis dette var undladt. Conditioner tilfører dit hår mere fugt her og nu, hvor effekten mest foregår på overfladen af hårstrået.

Hårolie
Hårolie kan bruges som pleje til dit hår og som et stylingprodukt, husk at produktet ikke skal skylles ud efter brug. Hårolie kan anvendes i vådt hår efter badet eller i tørt hår inden du fx bruger et glattejern eller krøljern til at style med. Hårolien anvendes i dine hårspidser, hvor produktet går ind at plejer dit hår og giver dig et glansfyldt hår.

Rækkefølgen i badet:
Her får du den ’korrekte’ rækkefølge at anvende produkterne i badet, så du ikke længere er i tvivl:

  1. Først starter du med at vaske dit hår med shampoo 1-2 gange, afhænger af hvor snavset og fedtet dit hår er.
  2. Derefter anvender du din hårkur i håret, hvor hårkuren genopbygger samt plejer dit hår. Lad den sidde i håret i de antal min. der anbefales på produktets etiket. Hårkuren kan evt. undlades ind i mellem, hvis du vil spare lidt penge.
  3. Til sidst afslutter du med at bruge conditioner i dine hårspidser, som beskyttelse og efterfølgende skylles det ud af håret. Med meget trist og tørt hår, anbefales det, at den skylles let ud.
    Pas på med at komme hårkuren eller conditioner for tæt på hovedbunden, da både din hårkur og conditioner kan medføre fedtet hår og få det til at klaske sammen. Det er individuelt hvor ofte dit hår har brug for en omgang hårkur.

Efter badet kan du evt. komme hårolie i dine hårspidser, mens håret stadig er vådt eller vente til det er tørt inden det derefter bliver stylet.

Er du interesseret i at læse om, hvilken hårshampoo der passer til din hårtype – kan du læse endnu mere her på Hair-Blog.dk.

Jeg hedder Christoffer og jeg har skrevet om hårprodukter m.m. siden år 2009. Her på hairblog kan du læse artikler der henvender sig til både mænd og kvinder.

1 response

  1. Eduardo

    Hvor ofte må man bruge hårkur? Har en veninde der siger at jeg ikke må bruge det hver dag trods det at jeg i god tro har gjort det i lang tid så nu bliver jeg i tvivl om det overhovedet er godt for håret at bruge det hver dag? Sys ikke jeg kan finde noget på nettet om det. Bagpå den flaske jeg bruger pt står der ingenting (:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2019. All rights reserved. Designet & udviklet af Christoffer Steenbeck