TEST

august 2019
MTiOToFLS
« mar  
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Dårligt hår efter cykelhjelm!

Hjelm Hår

Gæsteindlæg af Karsten fra Cykel-hjelm.dk

Vi kender det godt – alle os, der bruger cykelhjelm: Man bruger lang tid på at sætte håret om morgenen. Før man aner det, skal man ud af døren og står med cykelhjelmen i hånden og tænker ”øv, nu går det ud over frisuren”. Når man er fremme og tager cykelhjelmen af, står håret ud til alle sider, krøllerne er skæve, det glattede hår er kruset, eller det puffede hår er atter fladt.

Når man har brugt tid på at sætte sit hår, gider man ikke at bruge en cykelhjelm, der gør arbejdet nytteløst. Jeg er sikker på, at vi er mange, der ærgrer os over cykelhjelmens negative effekt på vores hår. Og faktisk er jeg også ret sikker på, at vi er mange, der måske helt fravælger cykelhjelmen af samme grund (!).

Det er selvfølgelig en dårlig idé at fravælge cykelhjelmen. Og derfor skal du her have nogle fantastisk gode råd, der kan hjælpe dig og dit hår med at vælge den helt rigtige cykelhjelm, så du ikke ender med at gå ud af døren uden hjelm.

Det vigtigt at prøve sig frem, når man skal vælge sin cykelhjelm, og det er ikke nok, blot at købe den flotteste hjelm, for måske har den ikke de fordele, som du ønsker dig, og så kan det igen ende med, at hjelmen slet ikke kommer på. Derfor må du investere lidt tid i udvælgelsesprocessen og sætte dig ind i, hvad netop din hjelm skal kunne tilbyde.

Når man køber cykelhjelm på nettet, har man god mulighed for at læse om de forskellige hjelme, sammenlige dem og finde den helt rigtige. Heldigvis kan du altid returnere en hjelm, der ikke sidder rigtigt på dit hoved, for det er nemlig meget vigtigt, at hjelmen føles godt. Ofte kan man tilpasse den enkelte hjelm med indlæg, der følger med.

Her finder du nogle gode bud på, hvad du skal kigge efter, når du leder efter en hjelm, der tager hensyn til både dit hår og din trafiksikkerhed:

Sørg for luft til hovedbunden

Er der sommer og sol, kan det blive meget varmt under en cykelhjelm, og hvem gider at møde på arbejde med et svedigt og fedtet hår? Derfor kan det være en god idé at vælge en cykelhjelm med god aerodynamik i stedet for en helt lukket hjelm. De fleste producenter af cykelhjelme, heriblandt Giro, MET og Nutcase, arbejder hele tiden på at udvikle hjelme, der giver luft til dit hoved.

Sæt det lange hår i en hjelm-venlig frisure

Hvis du har langt hår, kan du eksperimentere med de helt rigtige frisurer, der både er nemme, flotte og praktiske. Du kan med succes lave en lavt hængende hestehale eller en fletning, som gør, at cykelhjelmen sidder ordentlig fast, og du vil stadig have et flot look, når du tager hjelmen af.

Brug fleksible hårprodukter

Har du kort hår, ja, så er du heldig, for så er der god plads i cykelhjelmen. Men ofte skal et kort hår sidde på en helt bestemt måde, så derfor kan det være en god idé at vælge et fleksibelt hårprodukt, som du kan arbejde med gennem hele dagen. På den måde kan du uden problemer friske frisuren op, når du tager hjelmen af.

Håret må ikke fylde for meget

Hvis du har et meget stort og fyldigt hår, kan det være en udfordring at få hjelmen til at sidde ordenligt, eller du kan fristes til at købe en hjelm, der er for stor. Sørg for, at håret sættes i en frisure, der giver mindst mulig fylde rundt om hovedet. For hvis din hjem er for stor, virker den ikke optimalt.

Hvis dit hår nægter at samarbejde

Et alternativ til cykelhjelmen, er den usynlige cykelhjelm, som fungerer ligesom en airbag i en bil. Den sidder som et halstørklæde rundt om halsen, i stedet for at sidde på dit hoved. Dermed påvirker den slet ikke din frisure.

Husk også CE-mærket

Din cykelhjelm skal være godkendt med CE-mærket, så du er sikker på, at den lever op til sikkerhedsstandarderne. For selvom det er vigtigt at tage hensyn til dit hår (så du i værste fald ikke fravælger hjelmen), så er det naturligvis allermest vigtigt, at sikkerheden er i top.

God fornøjelse med at finde den helt rette cykelhjelm til dig og dit hår!

Du kan finde flere artikler om cykelhjelme på www.cykel-hjelm.dk, hvor du ligeledes også kan stille spørgsmål vedrørende køb af cykelhjelm.

Jeg hedder Camilla og har været frisør gennem 12 år. Jeg er en af de tilknyttede frisører her på Hair-Blog.dk. Mine artikler omhandler egne erfaringer i min salon med mine gode kunder. Jeg ønsker dig god læsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2019. All rights reserved. Designet & udviklet af Christoffer Steenbeck