TEST

oktober 2019
MTiOToFLS
« mar  
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Føntørrer eller lufttørring? Fordele og ulemper…

Skal håret føntørres eller blot lufttørre?

Det er et spørgsmål om præference. Nogle mennesker har ikke tid nok til styling af deres hår, eller også ønsker de blot det maksimale ud af deres hår hurtigst muligt – og derfor føntørres det.

På den anden side er der mange der tænker på at en føntørrer er spild af elektricitet og at det er den hurtigste måde man kan ødelægge sit hår på. Så de foretrækker at deres hår lufttørrer.

Hvilken metode er den bedste spørger du sikkert?

Begge metoder at tørre sit hår på har hver deres fordele og ulemper.  Der er både korrekte og ukorrekte måder at gøre begge dele på. Læs videre og find ud af hvilke fordele/ulemper der er ved og vælge føntørring fremfor lufttørring eller lufttørring fremfor føntørring.

Lufttørring.

Lufttørring bruges normalt af dem der har kort hår med lav vedligeholdelse eller krøllet hår. Dog er der også dem med langt hår som vælger at lufttørre håret for at undgå at udsætte deres hår for den ekstreme varme som en føntørrer giver. Ved at lufttørre håret er håret mindre modtageligt overfor udefrakommende skader og man kan ofte undgå tørre spidser og længder i håret.

Hvis du ønsker at lufttørre håret er det vigtigt du husker at håret er mest sårbart og skrøbeligt når det er vådt. Så vær forsigtig med det våde hår og gnub ikke håret tørt i et håndklæde. Friktionen som opstår ved at gnubbe håret med et håndklæde vil i værste fald give dig stresset hår som har nemmere ved at knække. I stedet for at gnubbe håret skal du hellere let duppe fugten ud af håret. Vær samtidig forsigtig med ikke at hive eller trække i håret når det stadigvæk er vådt. Når fugten er duppet ud af håret kan du blot køre fingrene igennem håret for at dele hårstråene.

Føntørring.

Føntørring af håret er selvfølgelig den mest belejlige måde at gøre det på. Vi lever i dag i et stresset og hurtigt samfund hvor alt helst skal gå hurtigere end hurtigt og for at kunne følge med er en føntørrer ens bedste ven. Fordelene ved en føntørre håret er blandt andet at man kan tilføre håret volumen ved at føntørre nede fra og op. Ligeså belejligt, smart og hurtigt det er at føntørre håret er det også farligt for håret. At føntørre håret er specielt farligt hvis man gør det hver eneste dag og fortsætter med at udsætte håret for den ekstreme varme også efter at håret er tørt. Håret kan nemt blive stresset og dermed have en tendens til at knække og tørre ud.

Hvis du ønsker at føntørre håret er det vigtigt at du enten tilfører håret ekstra fugt efterfølgende eller har brugt en god fugtgivende conditioner inden håret føntørres. For at gøre føntørringsprocessen så kort som muligt kan det godt betale sig at duppe fugten ud af håret før det føntørres. Hold ikke føntørreren for tæt på hovedet – som hovedregel anbefales det at man har en afstand af minimum 15cm. Dog er afstanden ikke nok, husk også konstant at bevæge din føntørrer under selve føntørringen. For at beskytte de yderste længder i håret fra at blive overopvarmet er det en god idé at bukke sig forover og føntørre ind i håret som hænger upside down. For at udgå at udsætte sektioner af håret for ekstrem varme er det en god idé ikke at tørre til håret er helt tørt, men stoppe imens håret stadigvæk er lidt fugtigt.

I sidste ende er valget dit…

Hvad enten du vælger at føntørre eller lufttørre håret er det op til den enkelte hvad man har tid til og hvad der passer bedst ind i ens livsstil. Der er fordele og ulemper ved begge metoder, husk derfor altid på at håret er skrøbeligt og skal plejes uanset om man vælger at føntørre eller lufttørre håret.

Føntørring eller lufttørring?

Jeg hedder Christoffer og jeg har skrevet om hårprodukter m.m. siden år 2009. Her på hairblog kan du læse artikler der henvender sig til både mænd og kvinder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2019. All rights reserved. Designet & udviklet af Christoffer Steenbeck