TEST

september 2019
MTiOToFLS
« mar  
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Gør det rigtigt eller drop føntørren

Gør det rigtigt eller drop føntørren

Har du krøllet hår – oplever du formentlig ofte, at håret har en tendens til at kruse på de mest mærkelige tidspunkter. Forsøger du derfor, at bekæmpe krus ved at blæse håret tørt med føntørren endnu engang – så er du på helt gal kurs.

At tilføre krøllerne ekstra varme, øger blot chancen for, at håret kruser unødvendigt. I stedet for at føntørre krøllerne, anbefales det, at lade krøllerne lufttørre. Løft krøllerne op med fingerspidserne og lad luften tørre håret. Dette kan dog tage sin tid, men resultatet her og nu – og til dels på længere sigt – vil være langt mere tilfredsstillende.

Holder du dig kun til at vaske håret et par gange om ugen, med en lækker rensende shampoo og en plejende balsam specielt egnet til krøllet hår – selvfølgelig, er dette ofte nok til, at holde håret tørt og fri for et trist fedtet look. Hvis du dog alligevel vælger, at føntørre krøllet hår er det vigtigt, at du bruger en form for softstyler. Alternativt kan du puffe håret op nedefra, samtidig med, at du lader luften blæse nedefra og op.

Stræk ikke krøllerne ud

Stræk for alt i verden ikke krøllerne ud med en kam eller lignende når du føntørrer dem. Når håret varmes op, blødgøres hårstråene og når det køler ned igen, låses det i den form, det sidst havde da det var varmt.

Det er en god huskeregel, aldrig at gnide hverken krøllet hår eller ’normalt’ hår med et håndklæde. Friktionen kan i værste fald skabe uønsket krus i håret. Brug i stedet papir til at klemme og duppe den overflødige fugt ud af håret.

Brug de rigtige hårprodukter

Brug et lækkert serum til at forebygge og bekæmpe krus i håret. Dertil er det altid en god idé, at bruge en lækker krøllecreme. Stylingcremen indkapsler fugten i håret og hinder udefra kommende fugt i, at trænge ind i hårstrået og dermed skabe krus i håret.

Brug en god føntørrer, som udnytter ion-teknologien. At en føntørrer eller for den sags skyld et glattejern, udskiller ioner, kan være alt afgørende for, om håret kruser eller ej. De ioner som føntørren udskiller, er negativt ladede og håret er som udgangspunkt positivt ladet. Ion teknologien forebygger dermed krus i håret og tilfører håret et lækkert glansfuldt shine!

Jeg hedder Christoffer og jeg har skrevet om hårprodukter m.m. siden år 2009. Her på hairblog kan du læse artikler der henvender sig til både mænd og kvinder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2019. All rights reserved. Designet & udviklet af Christoffer Steenbeck