TEST

august 2019
MTiOToFLS
« mar  
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Hvad skal en føntørrer kunne?

Q: Jeg står overfor at skulle investere i en ny føntørrer. Jeg er glad for den jeg har nu fordi den har 2 hastigheder og en koldknap. Hvad kan jeg forvente af en føntørrer og hvad skal jeg se efter?

female hand holding hairdryer

A: Der findes mange forskellige føntørrer på markedet, nogen billigere end andre. Det er altid et par ting du kan se efter når du skal ud og købe en føntørrer.

Indstillingsmuligheder
Hvis man er vant til at bruge sin føntørrer til at style hår er det en god idé at se efter en føntørrer med flere temperaturindstillinger. De fleste føntørrere i dag har 2-4 indstillingsmuligheder for varmen. Hvis du ikke bruger føntørren til at style håret med og derfor ikke regner med at få brug for temperaturindstillingsmuligheden skal du overveje hvor meget varme dit hår tåler. Hvis du ofte oplever at håret et tørt kan det være en god idé at kunne skrue ned for temperaturen under føntørring.
Den høje temperatur bruges ofte til at tørre håret hurtigt og nemt. Den mellemste til at style håret eftersom det kræver mindre varme og derfor ikke er nær så skadende for håret. Koldknappen som kunne være den 3. mulighed bruges til at låse håret og få det til at sidde efter endt styling og opvarmning.

Kraftig motor
Hvis du alligevel skal ud og investere i en ny føntørrer er det en god ting at se efter en kraftig motor. En kraftig motor vil ligge fra ca. 1800kw og opefter. En stærkere motor blæser stærkere og samtidig slipper du for at skulle skrue helt op for varmen på føntørren, eftersom blæset der kommer ud af en større motor kan tørre håret ved en lavere temperatur. Ligesom med temperaturen er det også her forventeligt at man kan indstille hastigheden. Der skal bruges én hastighed til at føntørrer håret tørt og en anden hvis man ønsker at rede håret samtidig.

Kig efter en softstyler
En softstyler kan være din bedste ven. Med en softstyler kan du skabe volumen, krøller og tørre krøllet hår uden at krøllerne forsvinder. Det kan være en god idé at se efter om der er en softstyler med føntørren, eller i hvert fald undersøge hvad den koster som et ekstra køb. En softstyler kan også blive kaldt en diffuser. En softstyler fordeler varmen i hele håret og tørrer derfor samtidig mere jævnt og ikke i sektioner.

Jeg hedder Christoffer og jeg har skrevet om hårprodukter m.m. siden år 2009. Her på hairblog kan du læse artikler der henvender sig til både mænd og kvinder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2019. All rights reserved. Designet & udviklet af Christoffer Steenbeck