TEST

juli 2019
MTiOToFLS
« mar  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Hvor langt kan mit hår blive?

Q: Er det rigtigt at håret vokser til en hvis længde, afhængig af ens gener, også stopper? Jeg spørger fordi jeg plejer at have mit hår sat op, men jeg synes det har været den samme længde måned efter måned. Det er lige under mine ører og det bliver ikke længere.

hvor-langt-har

A: Den maksimale hårlængde er varierende fra person til person eftersom hårlængde afhænger af et par forskellige faktorer. Hastigheden ens hår vokser med og hvornår håret knækker eller blot falder af. Hastigheden af hvor hurtigt ens hår vokser afhænger af de gener man har. Håret går igennem flere livscyklusser igennem livet. Hvis håret brækker af hurtigere end det vokser bliver det aldrig længere. Hvornår håret falder af og/eller knækker, er delvis også bestemt ud fra generne. Dertil kommer de ydre påvirkninger såsom temperatur, luftfugtighed osv.

Selvom du forsøger at undgå at håret knækker af med hårprodukter vil det kun nå en bestemt længde. Når håret først har nået det bestemt tidspunkt i sit ’liv’, altså ikke længde, vil det stoppe med at vokse. Hver person har en maksimums længde deres hår kan vokse til. Teoretisk set vil det være lig med hastigheden håret vokser med gange længden håret kan vokse til i håret livscyklus. Hårets vokse periode kan være 2-6 år. Et eksempel kunne være hvis håret vokser 15cm om året og håret livscyklus er 3 år, vil den maksimale længde, som håret kan opnå være (15*3) 45cm.
Efter livscyklussen for håret er færdig vil håret gå igennem en kortere overgangsfase på et par uger hvor håret vil stoppe med at vokse og holde en pause. Når denne kortere overgangsfase er overstået vil hårets cyklus begynde på ny igen.

For at opnå den maksimale længde for ens eget hår skal man gore alt for at undgå knækkede hår. Dette involverer en god hårpleje som gør håret stærkere. Samtidig er det også nødvendigt at vedligeholde håret så håret ikke bliver svagt efter det er vokset ud. For at opnå den maksimale længde i håret, som håret kan yde i sin cyklus, kan man hjælpe det på vej ved at spise grønbladede grøntsager. Hårpleje produkter som hjælper med at vedligeholde en sund hovedbund kan også være nøglen til den maksimale længde i håret.

Hvis du gør ovenstående vil du opnå et flot og langt hår, men husk at ikke alle kan få håret til at vokse ned til fødderne.

Jeg hedder Christoffer og jeg har skrevet om hårprodukter m.m. siden år 2009. Her på hairblog kan du læse artikler der henvender sig til både mænd og kvinder.

1 response

  1. Mathilde Zimling

    hej
    jeg er en pige på 14 år. mit hår falder af!. eller det tror jeg i hvert fald, fordi når jeg vasker mit hår, så ryger der hele tiden mange hår af, og når jeg tørre det bagefter med håndklædet, ryger der nogle gange klumper af. hvis jeg f.eks. har hestehale, kan jeg bare tage i spidserne og hive, og så ryger der meget hår med.

    hvis i/duhar en ide, som kan være grunden eller kan hjælpe det med at vokse ud igen, så må i/du meget gene svare.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2019. All rights reserved. Designet & udviklet af Christoffer Steenbeck