TEST

juli 2019
MTiOToFLS
« mar  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Hvordan beskytter jeg mit hår når jeg sover?

Q: Jeg har haft problemer med at sove på det seneste og jeg vender og drejer mig i søvne. Jeg har lagt mærke til at mit hår ser slidt og skørt ud når jeg vågner. Når jeg ser på puden er den fyldt med hår der er faldet af imens jeg har sovet. Hvordan kan jeg beskytte mit hår bedst muligt når jeg sover?

bed-head-look

A: Det lyder som om at du vender og drejer dig i søvne og derved gnubber håret mod puden. Dette skaber et slidt og skørt hår og i længden formentligt et lettere hårtab – som du oplever med hår på puden. Det du oplever, er hvad man kalder et ’bed head’ look. Der findes produkter som kan skabe ’bed head’ looket, men jeg skal forsøge at guide dig igennem til at undgå det.

Når vi vender og drejer os gnubbes håret over stoffet som puden er lavet af og dette vil åbne det naturlige skællag i håret. Den intense gnubning som håret udsættes i løbet af natten skaber et slidt og filtret hår. Dette er helt normalt og naturligt. Det er vigtigt at du når du vågner om morgenen at du sørger for at rede det filtrede hår ud, hvis ikke det redes ud vil det formentligt knække i løbet af dagen eller når du vasker håret.

Hvis du har langt hår kan det betale sig at sætte håret op I en hestehale før du går I seng. Ved at samle håret i en hestehale når du sover, bliver muligheden for at ødelægge håret nedsat eftersom håret er samlet og derved er stærkere. Du kan også minimere problemerne ved at skifte bomuldsbetrækket ud med et silke eller satin betræk.

Silke og satin stofferne er glatte og skaber mindre friktion når håret køres henover i løbet af natten.

Jeg hedder Christoffer og jeg har skrevet om hårprodukter m.m. siden år 2009. Her på hairblog kan du læse artikler der henvender sig til både mænd og kvinder.

2 responses

  1. Anne

    Jeg har store problemer med hår der knækker og filtrer i løbet af natten. Det eneste der virker på mig er at flette håret i en stor fletning. Håret har det meget bedre næste morgen og så har du tilmed fine svage bølger i håret når du tager fletningen ud.

  2. anna

    Jeg må give (næsten) navnesøster ret. Syns også det bedste er en fletning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2019. All rights reserved. Designet & udviklet af Christoffer Steenbeck