TEST

oktober 2019
MTiOToFLS
« mar  
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Hvordan får jeg glat hår?

Q: Hvordan får jeg glat hår?

Glat hår

A: Der var engang for ikke læge siden hvor den eneste måde man kunne få glat hår på, medmindre man var født med det, var ved at føntørre det glat. Nu er langt glat hår ikke langt væk!

Det er vigtigt at du har et velklippet hår i den rette facon. Hvis du ønsker et helt glat hår skal du vælge en frisure med så få etager som muligt. Jo færre etager jo glattere hår kan du opnå. Tørre, spaltede og grimme spidser bliver ekstra synlige i helt glat hår, så det er vigtigt at håret er velplejet før du kaster dig ud i at glatte håret.

Hvis du ønsker at glatte håret for at slippe af med krus og brus i håret er det vigtigt at du ikke vasker håret for tit. Håret tørrer lidt ud hver eneste gang man vasker/tørrer det. Dog kan du godt vaske håret hver eneste dag, men så vil det være en god idé at fortynde sin normale shampoo med lidt vand så håret ikke får en 100 % shampoo behandling hver eneste dag. Håret kan dog aldrig få for meget balsam, så brug gerne balsam hver eneste dag. Balsam tilfører håret fugt og du undgår derved tørre spidser.
Efter at håret er vasket kan det betale sig at vaske håret igennem med en omgang koldt vand for at få hårstråene til at glatte sig helt ud – så de bliver fine og blanke. Husk ikke at gnubbe håret tørt i et håndklæde – det vil blot få håret til at knække og brkke.

Efter håret er nyvasket er det vigtigt at du vælger det rigtige hårplejeprodukt. Der findes mange forskellige hårprodukter på markedet som er ideelle til at tilføre fugt og glans under glatningsprocessen. Det er svært at sige præcist hvilket der passer i netop dit hår. Det vigtigste er at du vælger et hårprodukt som beskytter mod varmen fra glattejern.

Sørg for at håret er helt tørt inden du går i gang med at glatte det. Dette er mest for at undgå kortslutninger i de elektriske apparater. Hvis du har et glattejern som kan bruges i vådt hår er det selvfølgelig ikke nødvendigt at tørre håret først. Lad dog vær med at bruge tid og energi på at bruge en kam til under føntørringen i håb om at håret bliver glattere – selve glatningsprocessen går alligevel først i gang når du er i gang med glattejernet.

Når du skal vælg et glattejern er det en god idé at vælge et glattejern med keramiske plader. Keramiske plader giver den mest jævne temperatur og er derfor samtidig mest skånsomt for håret. Dertil findes der glattejern med ION-teknologi. ION-teknologien i de keramiske plader sørger for at hårstråene lukkes blidt. Når det naturlige skællag lukkes i håret vil håret fremstrå ekstra glat og blankt. Samtidig holder håret bedre på fugten.

Glattejern spænder i varme fra 150 grader op til ca. 210 grader, alt efter hvilket glattejern man har valgt. Pas på du ikke brænder din hovedbund eller dit hår under glatningen. Saml håret i totter og glat totterne en af gangen ved at trække glattejernet nænsomt og med en jævn bevægelse igennem håret. Trækker du glattejernet for hurtigt igennem håret bliver håret ikke helt glat – og hvis det går for langsomt udsættes håret for en ekstrem varme og tørre ud. Så det er med at finde en hastighed så det bliver flot glat og glansfuldt.

Selvom håret er glat om morgenen når du kigger di gi spejlet kan det være svært at holde det glat. Specielt på dage med regn eller en høj luftfugtighed. Det er derfor altid en god idé at have et hårprodukt mod krus i håndtasken så du nemt kan glatte håret på farten.

Husk at håret ikke har det godt med at blive glattet hver eneste dag, så giv håret en fridag et par gange om ugen og vær lykkelig over du har smukke krøller og fald i håret.

Jeg hedder Christoffer og jeg har skrevet om hårprodukter m.m. siden år 2009. Her på hairblog kan du læse artikler der henvender sig til både mænd og kvinder.

2 responses

  1. ellen ipsen

    Når jeg har glattet mit hår , vill jeg gerne have et fugtigt blankt look ,uden at det er stift eller fedtet ??

  2. Maria

    Hvordan får jeg mit hår til at holde sig glat HELE dagen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2019. All rights reserved. Designet & udviklet af Christoffer Steenbeck