TEST

oktober 2019
MTiOToFLS
« mar  
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Hvordan undgår jeg fedtet hår?

Q: Jeg hører til den del af befolkningen som ofte må lide med en fedtet hovedbund. Håret bliver fedtet og klasker sammen og er umuligt at arbejde med! Hvordan undgår jeg fedtet hår?

A: De fleste mennesker bruger utroligt meget tid på at style, beskytte og pleje deres hår i håb om, at de kan undgå en dårlig hårdag. Dog må mange sande, at selvom de har et naturligt glat hår må de bekæmpe bivirkningerne fra overproduktion i talgkirtlerne. Bivirkningerne er et fedtet, livløst og slapt hår.

Sådan undgår du fedtet hår.

  1. Vask jævnligt håret et par gange om ugen med en god shampoo. Vasker du håret hver dag eller hver 2. vil du opleve at håret bliver fedtet. Sørg for at vælge en shampoo og balsam som er specielt egnet til fedtet hår. Shampooen behøver ikke være flydende og cremet, men kan sagtens være en tørshampoo. En tørshampoo kræver hverken vand eller den tid som en normal hårvask kræver.
  2. Vær forsigtig når du vasker håret eftersom en hård gnidning mod hovedbunden fremkalder en større produkt af sebum (olie). Tilfør balsam produktet i spidserne og ikke i hverken længder eller ved roden.
  3. Plejer du at rede håret hver dag vil du gøre dit hår en tjeneste og kun gøre det et par gange om ugen. Når du reder håret reder du samtidig de naturlige olier fra hovedbunden rundt i hårstråene. Dermed produceres der mere olie de steder hvor du reder det væk fra. Undgå at røre for meget ved håret efter det er stylet da du blot tilfører ekstra fedt og olie til det med hænderne.

Træt af fedtet hår? Læs mere om hvordan, at du kan undgå fedtet hår lige her

Ekstra tip:

Prøv alternative metoder til at bekæmpe fedtet hår. Der findes forskellige alternative metoder som kan være rigtigt gode, dog også nogen som man bestemt ikke skal udsætte sit hår for.

  • Du kan undgå fedtet hår ved at rede talkum i håret. Talkummet absorberer den overskydende olie i håret. Samtidig kan du ved brug af talkum reducere antallet af gange du vasker håret eftersom det ikke vil fremstå nær så fedtet.
  • Reducerer mængden af fedt i din kost.
  • Hvis du sveder kan du tørre panden med et stykke papir i stedet for hånden.
  • Undgå olie hårkure.

Jeg hedder Christoffer og jeg har skrevet om hårprodukter m.m. siden år 2009. Her på hairblog kan du læse artikler der henvender sig til både mænd og kvinder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2019. All rights reserved. Designet & udviklet af Christoffer Steenbeck