TEST

juli 2019
MTiOToFLS
« mar  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Kan jeg farve ødelagt hår?

Q: Jeg har tidligere fået håret permanentet og farvet. Jeg er dog bange for at det efterhånden er for ødelagt til at jeg kan få det farvet på ny. Kan jeg farve mit ødelagte hår?

odelagt-har

A: At eksperimentere med hårfarven kan være sjovt og spændende, men der er næsten altid en hage ved det sjove. I dette tilfælde kan farvning af håret skabe et ødelagt hår. Jeg vil derfor ikke anbefale at du fortsætter med at farve håret, få striber eller afblege det. Der er nogle metoder som kan bruges, men samtidig er der også situationer hvor man bestemt ikke skal tilføre ødelagt hår en ekstra hårfarve.

Kemisk glattet og permanentet hår.
Hvis du har fået håret kemisk glattet eller permanentet er det vigtigt at du ikke farver eller afbleger håret, da dette kan forsage ekstrem skade på håret og knækkede hårstrå. De kemikalier som bruges til en kemisk krølning af håret har allerede skadet hårstråene, og hvis man vælger at belaste håret yderligere ved at farve det kan det ende galt.

Jævnligt skift af hårfarve.
Hvis du farver et allerede ødelagt hår, er det vigtigt at du ikke vælger et drastisk hårfarveskift som kræver en afblegning af håret før farven kan tilføres håret. Det vil sige at du skal vælge en farve som ikke ligger for langt fra din nuværende. Hvis du ønsker at farve håret fordi udgroningerne er begyndt at blive tydelige er det vigtigt at du kun farver hårrødderne. Håret som allerede er farvet har ikke godt at endnu en farve belastning. Når du vælger hårfarve kan du vælge en hårfarve som farver håret ved at lægge sig udenpå hårstråene og ikke en som fjerner den naturlige farve i håret og erstatter den med den nye farve.

Mørke striber.
Lyse striber er et flot supplement til mange frisurer, men er samtidig ikke den bedste mulighed til et allerede ødelagt hår. Prøv i stedet den samme teknik blot med en mørkere farve. Mørke striber giver dig et anderledes look og skader håret langt mindre end hvis man afbleger håret ved lyse striber.

Undgå varmeredskaber.
Hvis du ønsker at farve et allerede ødelagt hår er det bedst at undgå varmeredskaber. I stedet for at bruge en føntørrer kan det betale sig at give sit hår en pause og lade det lufttørre. Undgå at bruge krøllejern og glattejern hver eneste dag. Brug dem kun ved specielle begivenheder og når du skal ud – husk samtidig et varmebeskyttende hårprodukt.

Spis sundt.
En sund diet kan gore alt for håret. En sund indtagelse af mad kan afhjælpe tørt og ødelagt hår. Sørg altid for at kroppen er forsynet med proteiner og masser af vitaminer. Specielt vitamin B. Hvis du ikke tror du spiser nok vitaminer kan du købe et supplement til den almindelige diet med vitamin b. Spørg eventuelt din læge hvis du er i tvivl.

Produkt som er gode til ødelagt hår.
Sørg for at bruge en shampoo som er specielt egnet til tørt, ødelagt og farvet hår. Der findes shampoo produkter til næsten alle typer hår. Nogle shampoo produkter kan være ekstra stærke og kan derfor være skadende for den hårfarve du netop har påført håret. Udover en shampoo specielt egnet til typen af hår kan en lækker conditioner også være en god idé.
Selvom håret er tørt, skadet og ødelagt fra hårfarvning, varmeredskaber eller andet kan det stadigvæk reddes og opnå sin sunde konsistens igen. Det bedste du kan gøre for dit hår udover at undgå kemikalier og varmeredskaber er jævnligt at få klippet spidserne. Dette vil ikke kun alene få håret til at fremstå sundere og flottere, det vil også forebygge spaltede spidser.

Jeg hedder Christoffer og jeg har skrevet om hårprodukter m.m. siden år 2009. Her på hairblog kan du læse artikler der henvender sig til både mænd og kvinder.

1 response

 1. Charlotte

  Hej.
  Jeg har farvet mit hår rigtig mange gange og det kan efterhånden ses.
  Jeg vil nu gerne have min egen hårfarve igen men problemet er at den farve jeg har i nu er mærkere end min egen. havd gør jeg for at få min egen farve tilbage uden at skade det alt for meget? det skal lige siges at jeg har en efterhånden lang udgroning og det er jo ikke så pænt, men tør som sagt ikke rigtig gøre noget ved det.

  håber der er hjælp at hente.
  Mvh Charlotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2019. All rights reserved. Designet & udviklet af Christoffer Steenbeck