TEST

oktober 2019
MTiOToFLS
« mar  
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Mit hår knækker – hjælp!

Q: Jeg er en pige på 17 år med lyst hår og mit hår knækker. Jeg ser det ikke som hverken værende tyndt, tykt, tørt eller andet som kan forsage knækkede hårstrå. Jeg glatter jævnligt håret og bruger en kombination af shampoo og balsam specielt egnet til blondt hår. Mit hår knækker, hvorfor?

A: De fleste oplever at deres hår knækker, ofte i ekstra stressede og travle perioder i livet. Dog er den mest udbredte grund til at håret knækker overophedning af håret, permanente behandlinger eller ofte farvning af håret. Hvis man ofte bruger varmeredskaber bliver håret tørt og porøst.

Her er et par tips til hvordan du undgår at dit hår knækker.

#1: Kig på din diet. Hvis du spiser fødevarer med et lavt indhold af vitaminer, mineraler og protein vil det forsage ødelagt, tørt og knækket hår. Omlæg dine spisevaner så du spiser rigeligt med frø, nødder, bær, spinat, fisk, æg og fuldkorn. Du kan læse mere om hvordan du kan spise dig til et sundt hår her. Hvis du ikke har mulighed for at tilføre din daglige kost et skud af vitaminer, proteiner og mineraler er det en god idé at spise kosttilskud. Tal eventuelt med din læge om hvad du spiser, så kan han helt sikkert fortælle dig hvilke vitaminer, mineraler og proteiner du mangler.

#2: Undgå permanent behandlinger og farvning af håret hver måned. Afblegning af håret kan være en årsag til et seriøst hårtab og knækkede hårstrå. En endnu værre kombination for dit hår er hvis du først får håret farvet eller afbleget og efterfølgende får lavet en permanent behandling i håret. Hvis du er i tvivl om hvilken farve der vil skade dit hår mindst er det en god idé at spørge sin frisør. Hvis du farvebehandler håret kan det være en god idé at undgå en permanent op til eller efter.

#3: Beskyt håret. Prøv at lade håret være løst et par gange om ugen og undgå at sætte håret stramt op i en hestehale hver dag. Beskyt håret om natten med et hårnet så du ikke ligger på håret og knækker det. Køb en lækker hårbørste og red aldrig håret når det er vådt. Når håret er vådt er det ekstra skrøbeligt.

#4: Hold øje med håret tilstand og pas håret derefter. Brug en lækker shampoo og balsam som er specielt egnet til din hårtype. Hvis uheldet skulle være ude og du oplever at dit hår alligevel knækker, kan en hårkur som tilfører tørt og ødelagt hår fugt, være en god idé. Lav eventuelt en hjemmelavet hårkur og brug den i håret mindst én gang om ugen. Hvis du er glad for at svømme i pool eller svømmehal er det vigtigt at du fugter håret inden du hopper i vandet. Hvis ikke vil det tørre hår absorbere fugten – og dermed klorinen i vandet. Klorin er skadeligt for håret og vil forsage knækkede og ødelagte hårstrå.

undga-knakket-har

Jeg hedder Christoffer og jeg har skrevet om hårprodukter m.m. siden år 2009. Her på hairblog kan du læse artikler der henvender sig til både mænd og kvinder.

1 response

  1. Janni

    Når man har naturkrøller og langt hår – som jeg har – kan man ikke undgå at rede håret når det er vådt. Hvis jeg først reder mit hår når det er tørt, vil jeg for det først næsten ikke kunne rede det ud, fordi det vil være filtret sammen (så jeg vil skulle “rive og flå i håret, hvilket jeg næppe tror er godt for håret) og for det andet, så vil det kruse så meget, at det vil stå ud til alle sider, hvis det skulle lykkes mit at rede det ud i tør tilstand. Jeg tror på at det er et generelt problem for os piger med naturkrøller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2019. All rights reserved. Designet & udviklet af Christoffer Steenbeck