TEST

juli 2019
MTiOToFLS
« mar  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Sådan finder du den perfekte hårbørste til dit hår!

Der findes et hav af forskellige børster og kamme derude som alle kan noget forskelligt. Det kan være svært at finde ud af hvilken man bedst kan lide og hvilken der er god til ens hårtype. Det er utroligt vigtigt at man vælger den rigtige hårbørste til sit hår. Læs følgende tips til hvordan du vælger den rigtige hårbørste, og du vil ikke længere være i tvivl!

Pudebørste.
En pudebørste har en blød og eftergivende pude hvorpå piggene sidder. På hver pig sidder der er en rund bold som afslutning. Pudebørsten er ideel til fint og tyndere hår eftersom den er eftergivende får håret pga. puden piggene sidder på. Pudebørsten er velegnet til et medium til langt hår, den masserer hovedbunden og glatter håret.
harborste-pudeborste

Varmluftbørste.
Denne type børste er ikke specielt kendt, men den er genial. Med varmluftbørste er det muligt at skabe bølger, struktur og volumen i håret uden ekstra styling produkter. Hvis du har en normal børste og en føntørrer kan du få samme effekt ved at løfte håret op samtidig med at du føntørrer fra bunden.
harborste-varmluftborste

Pladebørste.
En pladebørste er en flad og ekstra bred børste. Pladebørsten anbefales til mellem til langt hår eftersom den glatter håret uden at tilføre håret volumen. Samtidig masserer pladebørsten hovedbunden.
harborste-pladeborste

Rundbørste.
En rundbørste er et ideelt stykke værktøj til at skabe volumen og fylde i håret når man føntørrer det. Løft håret op med rundbørsten og blæs ind under håret. Der findes forskellige størrelser på rundbørster. Jo større rundbørste du vælger, jo større bølger kan du skabe i håret.
harborste-rundborste

Stylingbørste.
Denne type børste udglatter og former håret. Børsten har ofte 6-8 rækker af pigge. Hårbørsten er ideel til et mellem til langt hår. Med en stylingbørste kan du tæmme tykt hår, krøller og skabe volumen i tyndt hår, kun ved hjælp af hårbørsten og en føntørrer.
harborste-stylingborste

Fønbørste, Sasoon børste.
Denne type børste er designet til at få håre til at tørre hurtigere samtidig tilfører denne børste volumen og struktur til håret. Den minder meget om en normal stylingbørste, denne har blot huller ved siden af hver række pigge. Denne type børste findes også i en rund model, en med ion teknologi og i en keramisk udgave. Så denne type hårbørste kan købes så den passer til netop dit hår.
harborste-stylingborste-udluftning

Hårbørste med varmeabsorberende kerne.
Denne type børste har en form for varmelegeme i midten som absorberer varmen fra føntørren og dermed virker den som et glattejern. Børsten er ideel til at skabe et glat og lige hår. Dog skal du passe på at børste ikke bliver for varm under føntørring.
harborste-med-varmeabsorberende-kerne

Ekstra tips:
Piggene på børsterne laves af mange forskellige materialer, alle med hver deres egenskab, som passer til hver deres type hår.
– Vildsvine hår er ekstra bløde og er specielt gode til skrøbeligt hår. Vildsvine hårene tilfører håret en skinnende effekt og bruges ofte i en sammensætning med nylon for at give et en bedre kontrol.
– Nylon pigge kan give vidt forskellige resultater alt efter om piggene er hårde eller bløde. Så alt efter piggenes spændstighed vil du opleve forskellig kontrol.
– Hulepindsvin er ofte en kombination af nylon og vildsvine hår. Børster lavet med hulepindsvin hår er gode til en skånsom gennemredning af både tykt og fint hår.
– Metalbørster er ikke anbefalet til brug i hår overhovedet, eftersom det er et stift materiale som kan få håret til at knække. Man kan bruge en metalbørste til hairextensions.

Jeg hedder Christoffer og jeg har skrevet om hårprodukter m.m. siden år 2009. Her på hairblog kan du læse artikler der henvender sig til både mænd og kvinder.

1 response

  1. Michael

    En anden børste, der er kommet på markedet er Tangle Teezer. Den er perfekt til sammenfiltret hår.

    Du kan se billeder og video med Tangle Teezer her: absalon-esbjerg.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2019. All rights reserved. Designet & udviklet af Christoffer Steenbeck