TEST

juli 2019
MTiOToFLS
« mar  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Sådan vælger du den rigtige hårvoks!

De fleste ved helt sikkert hvad man taler om når man siger hårvoks. Det er et stylingprodukt som de fleste har stående i toiletskabet. Der findes et kæmpe udvalg af hårvoks på markedet i dag, så det er intet under at det kan være svært at finde ud af hvilken hårvoks man skal bruge.
valg-af-harvoks
Der findes mange forskellige hårvoks produkter som alle er til hvert deres formål. Der findes hårvoks til kort og langt hår, hårvoks med eller uden duft, blød og hård hårvoks, mat eller glansgivende hårvoks, hårvoks i krukke, tube og spray. For at kunne vælge den rigtige hårvoks bliver man nødt til at vide lidt om de forskellige typer. Det er ikke altid det rigtige blot at bruge det samme som alle de andre.
Hårvoks skal vælges ud fra den type hår man hår, længden i håret, hvilke egenskaber man ønsker den har og hvilke effekter man ønsker at tilføre sit hår.

Du for her en kort forklaring på hvilke hårvoks produkter som passer bedst til de forskellige typer af hår.

Kort hår. Som korthåret har du mange valgmuligheder hvad angår styling, produktvalg og ønsket look. Kort hår har ofte brug for en hårvoks som giver håret et stærkt hold. Så vælg en hård og mat hårvoks med et ekstremt hold til de vilde frisurer. Hvis du ønsker en mindre iøjefaldende frisurer kan du bruge en blød og glansfuld hårvoks.
Hvis du ønsker et stift og kraftigt hold, samtidig med glans, kan du nemt bruge en glansgivende hårspray. Når du har kort hår behøver du ikke tænke på hvilken hårspray du vælger modsat hvis du ønsker at bruge hårspray i længere hår. Her skal man tænke over at den ikke tynger håret.

Langt hår. De fleste med længere hår ønsker ofte en flot og voluminøs hårpragt. Her er det vigtigt at vælge en hårvoks, samt andre hårprodukter, som ikke tynger håret. Vælg derfor en hårvoks eller et andet stylingprodukt som er på spray. Med en spray får du en bedre fordeling af stylingproduktet og samtidig får håret en lækker struktur.
Hvis du vælger en hårvoks på i krukke eller tube kan det være svært at fordele den jævnt i håret og den vil ofte tynge håret voldsomt.

Fint hår. Har du fint hår og ønsker volumen er det en god idé at vælge en mat hårvoks som er drøj. Brug hårvoksen ved hårrødderne og løft hårrødderne. Vælg gerne en mat hårvoks eftersom en glansgivende hårvoks vil få hovedbunden til at se fedtet ud. Undgå bløde og fedtede hårvoks produkter da disse blot vil få fint hår til at falde sammen.

Kraftigt hår. Kraftigt hår har ofte en tendens til at se tørt og brugt ud. Brug derfor en lækker hårvoks som tilfører håret glans. Lidt kunstig glans i håret kan gøre underværker. En fibervoks kan være en løsning.

Ovenstående guide er forholdsvis kort og forenklet, så husk at der findes mange forskellige hårvoks produkter derude, og de har alle hver deres specielle egenskab. Brug aldrig det samme som vennen og veninden, men prøv dig frem – en blanding af forskellige hårvoks produkter kan også give et nyt pift!

Jeg hedder Christoffer og jeg har skrevet om hårprodukter m.m. siden år 2009. Her på hairblog kan du læse artikler der henvender sig til både mænd og kvinder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2019. All rights reserved. Designet & udviklet af Christoffer Steenbeck