TEST

september 2019
MTiOToFLS
« mar  
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Træt af fedtet hår? Undgå det!

Fedtet hår

Hører du til den del af befolkningen, som ofte får fedtet hår eller hovedbund inden dagen er omme? Så bør du læse med her. Du kan sikkert nikke genkende til, at håret klaser sammen og er umuligt at arbejde med. Men bare rolig; du får her er par gode tips til hvordan, at du kan forebygge, helt undgå og bekæmpe fedtet hår!

Begynder man på, at tælle minutter, måske timer, som man bruger foran spejlet hver dag, vil du hurtigt opleve, at meget af ens tid går hårstyling. Derfor skal frisuren også bare sidde som det skal og ikke være mere besværligt!

De fleste plejer og beskytter håret i håb om, at de dermed kan undgå en dårlig hårdag. Dog må de fleste hurtigt sande, at selvom de har et naturligt glat hår, må de bekæmpe bivirkningerne fra overproduktion i talgkirtlerne i hovedbunden. Bivirkningerne kan være livløst, slapt og fedtet hår! Du får her et par tips til hvordan, at du kan undgå fedtet hår:

#1 Undgå fedtet hår

Vask håret jævnligt med en god shampoo, som er ekstra rensende og fedtfjernende. Vasker du håret hver dag, vil du dog opleve, at du får et endnu mere fedtet hår; eftersom at talgkirtlerne aktiveres og danner fedt til hovedbunden – i takt med, at du fjerner hovedbundens naturlige fedt. Så en god tommelfingerregel kunne være; jo tiere du vasker håret, des mere fedt dannes der i hovedbunden.

Når du så endelig skal vaske håret, er det en god idé, at vælge en shampoo og balsam, som er specielt egnet til fedtet hår. Du kan sagtens bruge en tørshampoo til, at fjerne fedt i håret. En tørshampoo kræver hverken vand eller den tid en normal hårvask med flydende shampoo kræver. En shampoo til fedtet hår er typisk mere mild mod hovedbunden.

Træt af fedtet hår? Læs en guide til mænd med fedtet hår lige her.

#2 Undgå fedtet hår

Vær skånsom mod hovedbunden når du vasker håret. En hård gnidning/friktion mod hovedbunden fremkalder en større produktion af sebum/olie i talgkirtlerne.

#3 Undgå fedtet hår

Tilfør altid balsam i spidserne og ikke i længderne. Ved kun at tilføre balsam i spidserne undgår du, at håret tynges yderligere.

#4 Undgå fedtet hår

Reder du håret hver dag? Så kan du gøre dig selv en stor tjeneste; at skære ned på dette til blot et par gange om ugen.

Når du reder håret fordeler du de naturlige olier fra hovedbunden ud i hårstråene. Dette vil tynge det enkelte hårstrå og fremskynde det fedtede look. Endnu en ulempe er, at der hvor du fjerner den naturlige olie fra hovedbunden, ja der produceres der bare nyt.

#5 Undgå fedtet hår

Undgå gerne, at røre for meget ved håret når det først er sat. Ved at berøre håret i løbet af dagen tilfører du ekstra fedt, olie og snavs fra hænderne.

Alternative tips til hvordan, at du kan undgå fedtet hår:

  • Red talkum i håret. Talkummet absorberer den overskydende olie i hårstråene og reducerer det fedtede look. Samtidig vil du opleve at talkummets effekt i håret reducerer dit syn på hvornår du ’har brug for’ en hårvask. Nutidens talkum hedder dog hårpudder – se mere til hårpudder lige her.
  • Undgå at indtage madvarer der indeholder store mængder fedt.
  • Undgå at rede håret væk fra panden med hånden når du sveder. Brug i stedet et stykke papir eller et svedbånd.

Jeg hedder Christoffer og jeg har skrevet om hårprodukter m.m. siden år 2009. Her på hairblog kan du læse artikler der henvender sig til både mænd og kvinder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2019. All rights reserved. Designet & udviklet af Christoffer Steenbeck