TEST

juli 2019
MTiOToFLS
« mar  
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Udtørrer alkoholen, i hårprodukterne, håret?

Et spørgsmål som ofte bliver stillet er om alkohol I hårprodukter er skadende for håret. De fleste tror at hårprodukter med alkohol udtørrer håret og ødelægger det. Det er til dels sandt, men samtidig ikke helt rigtigt.

alkohol-i-haret

Alkohol er overordnet betegnelse for en familie af kemikalier, alkohol er altså ikke et enkelt kemikalie.
Det alkohol kemikalie du formentligt bedst kender er ethanol. Ethanol bruges ofte i hårspray hårprodukter. Ethanol bruges samtidig i drinks og andre alkoholiske drikke.
Et andet alkohol kemikalie er isopropul alkohol eller rengørings alkohol. De er forholdsvis ens, men hvis du bestiller en drink på et diskotek vil du helt sikkert helst have ethanol alkohol og ikke isopropul alkohol. Teknisk set er alkohol en substans indeholdende en hydrocarbon gruppe sammensat med en OH gruppe. Det er formentligt ligegyldigt for dig. Men hvad du skal vide er at alkohol har meget forskellige funktioner og egenskaber. De forskellige alkoholer bruges i forskellige produkter af forskellige årsager og ud fra deres egenskaber. Der er tusindvis af forskellige alkoholer. Nogle er faste, nogle er flydende, nogen kan spises hvorimod andre ville slå en ihjel hvis man drak dem.
Så et hurtigt svar som at ’alkohol er ødelæggende for dit hår’ vil være forkert.

Mange alkoholer er ligefrem sunde for håret, andre er ikke så gode mod hår og skin. Alkoholer som bruges til at gøre et produkt nemt at arbejde med, og fordampe hurtigere, er ikke godt får håret. Ethanol er et af disse typer alkohol. ’Fedtrige’ alkoholer hjælper med at fugte både hår og hud samtidig med at begge bliver bløde. Det er disse fine alkoholer du finder i fugtgivende hårprodukter. Følgende alkoholer er eksempler på voks konsistens produkter som hverken er flydende eller udtørrende.

Cetearyl alkohol. Denne alkohol er naturligt afledt. Cetearyl alkohol finder man i balsam hårprodukter. Denne alkohol giver en cremet konsistens og gør det lettere at fordele produktet i håret. Det er en unødvendig og gavnlig ingrediens i hårprodukter eftersom cetearyl er et glidemiddel som gør håret nemmere at rede.

Cetyl alkohol. Denne alkohol er en ekstra ’fedtrig’ alkohol som er naturligt afledt af kokos og palme olier. Denne alkohol er ikke udtørrende, men gør derimod håret og huden blødere.

Stearyl alkohol. Dette er endnu en fedtrig alkohol. Den er overhovedet ikke som ethanol, det er faktisk en hvid solid som er uopløselig i vand. Stearyl alkohol bruges ofte i conditioner og shampoo produkter og virker som en blødgørende igrediens.

Så når du fremover kigger på brugsvejledningen og indholdet i dine hårprodukter ved du nu en del mere om de alkoholer som de fleste hårprodukter nu engang indeholder. De fleste lækre og dyre shampoo og conditioner hårprodukter indeholder nogle rigtigt gavnlige og sunde alkoholer.

Jeg hedder Christoffer og jeg har skrevet om hårprodukter m.m. siden år 2009. Her på hairblog kan du læse artikler der henvender sig til både mænd og kvinder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

© 2019. All rights reserved. Designet & udviklet af Christoffer Steenbeck